Vakıf Tarihçesi

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Vakfı, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin karşılaştığı mali ve idari güçlükleri yenmek düşüncesi ile 1972 yılında kurulmuştur. Bu vakıf zamanın Dekanı Prof. Dr. Hikmet ALTUĞ’UN teşebbüsleri ve Fakülte içindeki bazı yardım derneklerinin katılımlarıyla gerçekleşmiş ve 29 Nisan 1972 tarihinde onaylanarak faaliyete geçmiştir. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Vakfı Türkiye Cumhuriyetinin 170. vakfı olup 1989 yılında kamuya yararlı vakıf olarak onaylanmış ve Vergi Muafiyeti tanınmıştır.

1972 Tarihinde Kurulan Vakfın Kurucuları ve İlk Mütevelli Heyeti Üyeleri

• Prof. Dr. Erol DÜREN
  • Prof. Dr. Cemi DEMİROĞLU
  • Prof. Dr. Hikmet ALTUĞ (Dekan)